Friday, January 8, 2016

Mediterranean Chicken

Balsamic vineger dah lama beli...tapi tak guna2. Sekali semalam ada member share video resepi Mediterranean Chicken Wing.....tengok bahan semua ada. Balik ofis terus la kuarkan ayam....marinate....kepak ayam takde jadi guna jer ayam peha.

Mediterranean Chicken @ ZLC

1 ekor ayam 
2 sudu besar balsamic reduction (masak 1 cawan cuka balsamic hingga jadi separuh)
Perahan 1/3 lemon
3 sb minyak zaiton
1 sb oregano
1 sb parsley
1 sb lada hitam
2 sb madu
Garam secukup rasa
Karot
Kentang
Hirisan lemon

Gaul sebati semua bahan dan perap selama 3 - 4 jam. Bakar di dalam oven pad suhu 200 celcius selama 45 minit - sejam.


Balsamic vinegar yg saya gunakan dalam resepi ini....cuka berwarna hitam yg dimasak hingga kuantitinya kurang sebanyak 50%.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...